Ukategorisert

Vil overvåke elever

Å overvåke elever kan sikkert redusere hærverket på skolen, men mer overvåkning er ikke ønskelig. Det må være andre virkemidler som kan benyttes.

Bjørndalsskogen skole ønsker å montere videoovervåkingsutstyr for å få bukt med hærverk, melder NRK Hordaland.

Skolen har vært plaget av omfattende hærverk den siste tiden. Vinduer, dører, tak og vegger har blitt ødelagt av vandaler. Å investere i overvåkningsutstyr skal forhindre mer hærverk, mener skolen. Kanskje har de rett i det, men det kan umulig være ønskelig med en skole der elevene blir overvåket til enhver tid.

I Meråker dukket det opp en lignende sak på biblioteket. Der sa politikerne nei til overvåkning av prinsipielle grunner, en sak Liberaleren skrev om 15. april i år.

Kriminalitet skal bekjempes, men ikke for enhver pris. Det er viktig å holde igjen på noen områder, slik de folkevalgte i Meråker valgte å gjøre. Det hadde vært ønskelig om Bjørndalsskogen skole inntok en lignende linje i sin kamp mot hærverket. Et overvåkningssamfunn kan ikke være noe å trakte etter, verken for oss liberalister eller for noen andre.

Mest lest

Arrangementer