Ukategorisert

Konserthus til 1,1 milliarder kroner

Det skal ikke være en kommunal, fylkeskommunal eller statlig oppgave å bygge et konserthus. Planene i Stavanger bør skrinnlegges.

Med tolv mot sju stemmer gikk Stavanger formannskap inn for at byen skal bygge et nytt konserthus, skriver NRK.

Stavanger er ikke i en særstilling økonomisk. Det er ikke nok av penger i det kommunale systemet. Derfor vil denne prioriteringen gå utover andre såkalte viktige formål. Et konserthus bør være blant de nederste tingene på ønskelisten for en lokalpolitiker. Hvis ikke er det noe galt med prioriteringene.

Kommunen skal bidra med 600 millioner, staten 250 millioner og fylkeskommunen 75 millioner kroner i prosjektet. Det blir over 900 skattefinansierte millioner kroner. For et liberalistisk hjerte er dette galskap. Det er hyggelig at private også vil inn i prosjektet, men den største delen av kaken skal betales av skattebetalerne. Det er et lite hyggelig regnestykke for oss som vil redusere offentlige utgifter.

Politikerne i Stavanger bør skrinnlegge planene. Alternativt bør fylkespolitikerne og staten ikke stille opp med den forventete innsatsen. Det er galskap å bygge et konserthus til 1 milliard kroner med offentlige penger.

Tags:

Mest lest

Arrangementer