Ukategorisert

Internettbutikker skaper hodebry

Salg av produkter via internett kan skape ulike konkurransefortrinn fordi lovverket som følges er svært forskjellig. Butikker i Norge følger et regelverk, mens et lignende utsalg som er stasjonert i utlandet, men baserer seg på salg via internett, følger helt andre regler.

Videobransjens Felleskontor mener at det svenske selskapet Modern Times Group driver med ulovlig salg av pornofilmer i Norge og har meldt mediegiganten til politiet, melder NRK.

Modern Times Group eier blant annet internettbutikken CDON.COM som skribenter bruker med jevne mellomrom. Av og til gir de fantastiske tilbud på gode filmer.

I følge NRK er det kommet inn mange klager på CDON.COM. Stikkprøver viser at de ordinære DVD-filmene som selges fra nettstedet mangler merking og har feil aldersgrense på filmene i henhold til norsk lov.

Denne problematikken vil øke i omfang de neste årene. Det vil bli umulig å utelate internettselskaper fra markedet, selv om politikerne vil prøve å beskytte egne bedrifter, dessverre. Det finnes kun et eneste godt svar, nemlig liberalisering av regelverket slik at selskaper i Norge og andre land for øvrig kan konkurrere med internettselskapene. Både avgiftsgrunnlaget og merking av aldersgrensen er noe av det som må endres.

Ut fra klager på CDON.COM vil Statens Filmtilsyn sette i gang en gjennomgang av internettbutikker. Det er meningsløst. Uansett hva filmtilsynet kommer frem til vil disse selskapene bruke smutthullene i regelverket. Disse smutthullene er umulig å tette i en globalisert verden! Det enkleste og beste alternativet er derfor at politikerne gjennomgår regelverket for en omfattende liberalisering slik at alle aktørene får like konkurransevilkår.

Mest lest

Arrangementer

  • Ingen arrangementer