Ukategorisert

Ville slippe unna militæret…

Dette er en kort, dum og morsom historie om en soldat som ville slippe unna militærtjenesten. Det endte med straff for falsk anmeldelse.

Historien gjenfortelles gjennom en svært kort artikkel i Nordlys.

Saken er sikkert ikke spesielt morsom for den det gjelder. Politiet syns heller ikke at den er spesielt morsom ettersom anmeldelsen ga merarbeid for etaten. Men for en liberalist som er motstander av verneplikten og tilhenger av legalisering av narkotika går saken under kategorien ”litt artig” og ”litt dum”.

Mannen fikk altså en betinget dom på 21 dager og en bot på 4000 kroner for å anmelde seg selv for hasjrøyking for å slippe unna militæret. Han innrømte i ettertid at han diktet opp historien om bruk av hasj, og dermed dømte Senja tingrett han for falsk anmeldelse. Av allmennpreventive hensyn fikk han en bot og en betinget dom.

Det finnes mange merkelige historier på hva folk gjør for å slippe unna verneplikten. Denne må være blant de dummeste ettersom det ikke endte godt for soldaten. Hadde han derimot lyktes ville han sikkert ha blitt genierklært i kameratflokken. Ordtaket ikke langt fra suksess til fiasko kan ha fått en ny dimensjon for denne mannen.

Mest lest

Arrangementer

  • Ingen arrangementer