Ukategorisert

Wow, nye toner fra KrFU

Telemark KrFU ønsker å selge øl på bensinstasjoner og kiosker 24 timer i døgnet. Det er nye toner fra KrF-leiren.

Det var NRK Telemark som ga oss nyheten i dag tidlig.

Skribentens første reaksjon var WOW. Er KrFU blitt mer liberal enn mange i Høyre, Venstre og Fremskrittspartiet når det gjelder alkoholpolitikk? Svaret på det spørsmålet er nei. Leder i Telemark Kristelig Folkepartis Ungdom, Tarald Espeland, ønsker riktig nok at en skal starte salg av øl med 3,5 prosent alkohol fra kiosker, butikker og bensinstasjoner 24 timer i døgnet. Likevel er det forskjell på vanlig pils og øl med 3,5 prosent alkohol som Espeland trekker inn i forslaget. 3,5 prosent er svakere enn vanlig øl. 3,5 prosent kan sammenlignes med det såkalte svenskeølet som ikke er spesielt utbredt i Norge.

Meningen med forslaget om økt tilgjengelighet er at folk skal slippe å hamstre. Dette bryter veldig med gamle toner fra KrF-leiren. Da var forbud det eneste standpunktet som ble markedsført. Det finnes ikke tall på hvor mange ganger KrF-politikere har stemt imot alkoholbevillinger i landets kommune – og bystyre.

Selv om Telemark KrFU kun vil liberalisere svakt øl er det gledelig at forbudslinjen legges bort. Det betyr en innrømmelse fra sentrale ungdomspolitikere i KrF at partiets alkoholpolitikk har vært feilslått. Selvsagt vil ingen innrømme dette, men det nye forslaget kan ikke tolkes på andre måter. Det er heller ikke spesielt trist at ungdomspartiet debatterer Vinmonopolets fremtid. Løsningen med spesialbutikker for øl, vin og brennevin kan ikke støttes av en liberalist, men det er hyggelig at det finnes KrF-politikere som vil øke tilgjengeligheten på alkohol. Debatten i ungdomsorganisasjonen viser at verden tross alt går fremover, og heldigvis for det!

Tags:

Mest lest

Arrangementer

  • Ingen arrangementer