Ukategorisert

Snoen tildelt Frihetsprisen 2004

Jan Arild Snoen er tildelt Frihetsprisen for 2004. Prisen er den høyeste utmerkelsen som kan gis mennesker i Norge for arbeid for frihet og deles ut ikke oftere enn hvert annet år.

Jan Arild SnoenPrisen ble delt ut på FRIdemokratenes 10 års jubileum av FRIdemokratenes leder Sverre Berg. Prisen er tidligere kun utdelt to ganger. I 1999 ble den tildelt Egil Bakke og i 2001 ble den tildelt Ole-Jacob Hoff.

Begrunnelsen for prisen er som følger:

«Jan Arild Snoen mottar Frihetsprisen 2004 for sitt mangeårige arbeid for et fritt samfunn. Hans bidrag har vært så omfattende at det er umulig å nevne alle i forbindelse med denne prisen.

Snoen startet opp og var leder for den første liberalistiske think-tanken i Norge på slutten av 1980-tallet. Gjennom sitt arbeid i FUI etablerte han seg som den liberalistiske sjefsideologen her i landet, en posisjon han har beholdt frem til i dag.

Snoen har gitt betydningsfulle bidrag til å gjøre frihetlig litteratur tilgjengelig for norske lesere. Han var drivkraften i FUI-bokservice og har vært en uvurderlig støttespiller i arbeidet med Bauta Bøker.

Snoen har alltid vært aktiv som skribent. Han har skrevet svært mange artikler opp gjennom årene i diverse publikasjoner. Han var i en årrekke redaktør for tidsskriftet Ideer om frihet. Snoen har skrevet flere bøker og rapporter, og vi vil spesielt nevne hans seneste bok: Åpen verden: Et forsvar for globaliseringen.

Snoen er mye brukt foredragsholder og debattant i svært ulike fora og om ulike emner. Hans domene er ikke begrenset til noen få temaer. Han er en generalist med mange spesialfelt. Jan Arild Snoen har alltid markert seg som kunnskapsrik, intelligent og intellektuelt ærlig.

Vi ønsker spesielt å fremheve den åpne og positive innstillingen Jan Arild Snoen alltid har vist. Han har en inkluderende holdning til ulike arbeidsmåter og synspunkter og nøler aldri med å stille opp dersom han har mulighet. Svært få teoretikere har gjort så mye praktisk arbeid for en god sak.»

Tags:

Mest lest

Arrangementer

  • Ingen arrangementer