Ukategorisert

Trekker søksmålet mot staten

På grunn av sin sponsoravtale med idretten trekker Clear Channel sitt søksmål mot staten fordi selskapet ikke får lov å drive reklame for alkohol i Norge.

Clear Channel har inngått en sponsoravtale med Norges Idrettsforbund og Olympiatoppen på 34 millioner kroner de neste fire årene. I forbindelse med inngåelsen av avtalen avslørte TV 2 for idrettspresidenten at Clear Channel frontet saken om å drive reklame for alkohol, og mange mener dette bryter med verdigrunnlaget til idretten.

For å beholde roen og en god tone i samarbeidet trekker Clear Channel sitt søksmål, skriver NRK.no. Det er vanskelig å tolke trekkingen på andre måter enn at Clear Channel ønsker et godt og nært samarbeid med idretten i Norge.

Liberaleren beklager at Clear Channel trekker søksmålet. Det hadde vært interessant å vite om reklameforbudet for alkohol i Norge er i tråd med EU-lovgivningen. En sak mot staten kunne ha vært den enkleste veien mot å oppheve dagens forbud som Liberaleren oppfattes som meningsløst.

Når Clear Channel ikke vil utfordre staten er vår oppfordring at andre bør fronte det samme prinsippet som Clear Channel har gjort. Det er viktig at staten utfordres på de områdene der lovverket virker ulogisk. Forbudet mot reklame for alkohol er ulogisk og meningsløs, og som andre liberalister ønsker Liberaleren at forbudet oppheves.

Tags:

Mest lest

Arrangementer