Ukategorisert

Det var på tide..

Ørsta kommune har vedtatt at det kommunale ølmonopolet skal legges ned. Politikerne åpner heldigvis for ølsalg i butikkene. Hurra sier vi, og legger til at det var på tide!

Så lenge det finnes bevillinger for salg av alkohol må vi juble over alle liberaliseringer. Det er gledelig når lokalpolitikerne innser galskapen med kommunale ølutsalg, og innfører salg i butikk. Ørsta kommune har heldigvis gjort denne endringen, ei endring som bør glede befolkningen.

Det er beklagelig å registrere at kommunens kulturelite klager på vedtaket. De frykter mindre penger til kultur. Overskuddet fra det kommunale utsalget ble nemlig fordelt til lag, foreninger og organisasjoner. Uten drift vil det selvsagt ikke bli et kommunalt overskudd som kan fordeles. Dette frykter kulturlivet, i følge NRK Møre og Romsdal.

Befolkningen bør glede seg over liberaliseringen. Hvis politikerne forblir liberal når bevillinger tildeles vil øl i butikk være en betydelig fordel i forhold til det befolkningen har vært vant til. Mer valgfrihet for forbrukerne og frihet til butikkene er to nøkkelord som kan brukes på liberaliseringen.

Hvis vi skal beklage noe i denne saken er det at butikkene har lovt å betale fem kroner til idrett og kultur for hver kasse øl som selges. Skribenten oppfatter dette som en ny avgift som næringslivet ikke bør få som en byrde. Avgifter er det mer enn nok av allerede for de som omsetter alkohol i Norge.

Tags:

Mest lest

Arrangementer

  • Ingen arrangementer