Ukategorisert

Mest beleste?

Var Bill Clinton den mest intelligente og beleste president?

Dèt påstår Marie Simonsen i Dagbladet idag.

Hun skriver: «Angivelig er han historiens mest intelligente og beleste president, med en hjerne som holdt døgnåpent i det ovale kontor, hvor han slet ut de beste av de beste i endeløse diskusjoner om politiske dilemmaer.»

Hun presiserer ikke om det er blant amerikanske presidenter hun velger Clinton som mest intelligent og belest, men i konteksten artikkelen er skrevet går jeg ut fra det.

Jeg minnes en historie om da president John F. Kennedy holdt middag i Det hvite hus for noen nobelprisvinnere. Han uttalte at «så mye talent og menneskelig kunnskap har det ikke vært samlet i Det hvite hus, kanskje bortsett fra da Thomas Jefferson spiste her.

Alene.»

Tags:

Mest lest

Arrangementer