Ukategorisert

Foreslår strengere regler

Blir reglene strengere for bruk av motoriserte kjøretøy vil det være dumt å anskaffe seg snøscooter eller terrengsykkel. Bortsett fra i Nord-Troms og Finnmark er det nesten helt ulovlig å kjøre med snøscooter hvis kjøringen ikke kan defineres som nyttekjøring.

Skien-Telemark turistforening går inn for innføring av konsesjonsplikt både for kjøp og bruk av motoriserte terrengkjøretøy. Det betyr at det kan bli slutt på fornøyelseskjøring på snøscooter og terrengmotorsykler, melder NRK Telemark.

Denne turistforeningen kan umulig vite hvor strenge regler det er i dag, og hvor strengt disse praktiseres. I Nord-Troms og Finnmark kan Fylkesmannen innvilge snøscooterløyper, men i resten av landet er det et generelt forbud mot slik ferdsel, dersom kjøringen ikke kan karakteriseres som nyttekjøring. I forskriften er nytten definert, og den er alt annet enn liberal. Hvis praksisen skal bli strengere vil det være tull for folk flest å eie for eksempel en snøscooter. Så strengt er det i dag, og et strengere regelverk anbefales overhode ikke.

I den nordlige delen av landet er det mulig med fornøyelseskjøring med snøscooter gjennom løyper. Det er vanskelig å etablere slike løyper, men det lar seg gjøre. Den åpningen burde ha vært i resten av landet også. Gjerne gjennom det kommunale selvstyret, og uten innblanding av Fylkesmannen slik praksisen er i Finnmark og Nord-Troms i dag.

Norge har en mektig og stort landskap. Det bør være plass til både ”langrennsløpere” og folk som vil benytte snøscooter. Det lar seg gjøre i Nord-Norge. Det må kunne videreføres til resten av landet også.

Mest lest

Arrangementer

  • Ingen arrangementer