Ukategorisert

Søndagsåpent, et godt tilbud

Stortinget bør fjerne de siste reguleringene slik at alle butikker får ha åpent på søndager. Det er sykt at søndagene gjennom lovverket skal skille seg ut fra de andre dagene i uka.

I enkelte kommuner og byer i Norge er det likevel lov med søndagsåpne butikker i sommersesongen. Enkelte fylkesmenn har gitt tillatelser til noen spesielle kommuner som livnærer seg på turisme. I Finnmark finnes det en kommune der enkelte butikker har åpent på søndager, riktig nok med begrenset åpningstid i forhold til en vanlig arbeidsdag. Erfaringen fra Finnmark er gode.

I Nordkapp fikk innbyggerne siste søndag muligheten til å handle kolonialvarer fordi butikker fra de store kjedene valgte å ha åpent. Mange benyttet seg av tilbudet, selv om de fleste som handlet var turister som var på vei til Nordkapp-platået. Erfaringene viser likevel at søndagsåpent er vellykket, og allerede førstkommende søndag vil tilbudet være utvidet. Flere butikker velger å ha åpent fordi markedet etterspør dette tilbudet.

Det var gledelig når Stortinget fjernet åpningstidsloven. Butikkene kan bestemme sine egne åpningstider hele uken, bortsett fra søndager. Nå er det på tide å fjerne også dette hinderet. Det finnes ingen gode argumenter for å opprettholde reguleringer vi fint klarer oss uten. Erfaringene fra Finnmark er gode, og de bør videreføres til alle andre kommuner.

Forbrukerne fortjener et bedre tilbud og en del butikker ønsker bedre rammevilkår. Søndagshandel kan gi de forbedringene vi ber om.

Mest lest

Arrangementer

  • Ingen arrangementer