Ukategorisert

FrP vil forby hijab

Innvandringspolitisk talsmann for Fremskrittspartiet, Per Sandberg, vil forby det muslimske hodeplagget hijab på alle landets universiteter, høgskoler og videregående skoler. Det er en skam at denne stortingspolitikeren av noen fortsatt omtales som liberal. Det er han ikke, og han beviser det med sin tro på forbudet.

Fra før har Fremskrittspartiet foreslått å forby det muslimske hodeplagget på barne – og ungdomsskoler, og nå vil Sandberg ha forbudet utvidet, meldte NRK i sine nyhetssendinger på radio i dag tidlig.

Å innføre forbud mot et religiøst/kulturelt symbol kan snart medføre nye forbud. Dette er derfor noe som ikke angår bare muslimer, men også jøder, kristne og andre. Voksne mennesker må selv få bestemme hva en skal ha på seg. Ingen politikere bør ha rett til å regulere dette gjennom lovverket. Et slikt forbud som Sandberg ønsker bryter fullstendig med alle liberale prinsipper vi kjemper for.

Liberaleren har tidligere kommentert et forbud mot hijab. Artikkelen er kanskje ennå mer aktuell i dag enn da den ble laget. Vi trodde ikke det fantes topp-politikere som vil regulere voksne menneskers liv så sterkt som Per Sandberg vil. Derfor anbefales denne artikkelen i dag også.

Liberaleren tar avstand fra forslaget til Per Sandberg!

Mest lest

Arrangementer