Ukategorisert

Nye fremstøt fra Ladbrokes

Spillegiganten Ladbrokes har sikret seg annonseplass i Programbladet. Dermed utfordres det norske forbudet mot reklame for utenlandske spill. Liberaleren har ingen ting imot at Ladbrokes prøver seg i det norske markedet.

Ladbrokes er på offensiven i Norge. Tidligere i sommer søkte selskapet på konsesjon om å få drive og formidle pengespill i Norge, en sak Liberaleren markerte 24. juni.

Nå har selskapet sikret seg annonseplass i Programbladet, en annonse som Lotteritilsynet mener er et brudd med markedsføringsforbudet, skriver Aftenposten.
Mye tyder på en anmeldelse fra Lotteritilsynet.

Liberaleren støtter Ladbrokes. De bør slippe til på det norske markedet på lik linje med Norsk Tipping og andre selskaper som vil etablere seg. Å hindre konkurranse på spill er proteksjonisme av verste sort.

Markedsføringsforbudet for Ladbrokes og andre selskap er en naturlig konsekvens av at politikerne har gitt Norsk Tipping og Norsk Rikstoto monopol på pengespill. Likevel bryter forbudet med ytringsfriheten. Det gir også ulike konkurransevilkår mellom selskapene. Selv om nordmenn ikke skal satse penger på spill hos slike selskap er det mange som likevel gjør dette. Internett er kommet for å bli, og nettet gjør utenlandske spill tilgjengelig for de fleste av oss, men de konkurrer ulikt ettersom de ikke får formidle et budskap gjennom reklame i Norge. Vi har ingen ting imot at forbudet utfordres, og ser frem til den dagen Norsk Tipping blir behandlet likt med andre aktører i dette markedet.

Tags:

Mest lest

Arrangementer