Ukategorisert

Tipakningen, snart en saga blott?

Å forby narkotika er godt eksempel på at forbudslinjen ikke fungerer. Derfor er det ikke spesielt oppmuntrende at det finnes sterke krefter som vil forby den velkjente tipakningen med sigaretter.

I følge P4 vil koalisjonen Tobakksfritt forby tipakningen. Denne koalisjonen av organisasjoner er ikke noe hvem som helst i samfunnsdebatten. Tobakksfritt har samarbeidspartnere i mange retninger, alt fra Den Norske kreftforening til Norsk Sykepleierforbund. Mye makt og mange samfunnstopper har tilhørighet til Tobakksfritt.

Det er verdt å merke seg at denne koalisjonen har arbeidet for å gjøre de ulike serveringsstedene røykfri, noe de har klart. De vil også ha bevillingsordning for salg av tobakksvarer, et forslag helsedepartementet har sendt ut på høring. Nå vil de forby tipakningen.
Det ligger mye makt i Tobakksfritt, så mye makt at de har imponerende stor gjennomslagskraft hos myndighetene.

Det som forundrer Liberaleren er troen på forbudslinjen, eller forhøyelse av terskelen som det så fint heter. La oss bruke cannabis som eksempel. Det er forbudt å bruke, men likevel er bruken rimelig utbredt. Det er ikke mange som ikke kjenner eller vet om noen som brukes cannabis jevnt og trutt. Det beviser at forbudet ikke fungerer. Det er uforståelig at det finnes samfunnstopper som vil utvide linjen til også å omhandle tobakk eller sigaretter.

Ideologisk bryter et forbud med mange, mange friheter. Frihet røykere og næringsliv bør benytte seg av så lenge det ikke går utover andres frihet.

Tags:

Mest lest

Arrangementer

  • Ingen arrangementer