Ukategorisert

Irak bør si nei til dødsstraff

Dødsstraff vil ikke være avskrekkende for de som driver terrorisme i Irak. Banditter som herjer landet er forberedt på å dø. Derfor har ikke denne straffereaksjonen den innvirkningen den midlertidige regjeringen håper den skal ha. Iraks regjering bør ikke gjeninnføre dødsstraffen.

EUs utenriksministere ber i en felles uttalelse bedt Iraks midlertidige regjering om ikke å gjeninnføre dødsstraffen, melder NRK. Den nye Irakiske regjeringen har ennå ikke tatt stilling i spørsmålet.

Statsminister Allawi er en av dem som har tatt til orde for å gjeninnføre dødsstraffen. Det vil være uklokt i et land der demokratiet skal bygges fra grunnen av. Det er ingen ting som tyder på at dødsstraff vil være et hinder for terroren som bedrives i Irak. Det eneste denne straffereaksjonen vil gjøre, dersom den blir innført, er å sørge for at Saddam og hans medarbeidere dør. Det er ikke et internasjonalt krav at det skjer, tvert imot, noe uttalelsen fra EU er et godt bevis på.

Liberaleren er prinsipiell motstander av dødsstraff. Derfor er vi enige med utenriksministrene i EU. Det vil ikke være lurt å gjeninnføre dødsstraff i Irak.

Mest lest

Arrangementer

  • Ingen arrangementer