Ukategorisert

Statens medieforvaltning bedriver sensur

Statens medieforvaltning besluttet denne uken å gi NRK en advarsel for brudd på kringkastingsforskriftens paragraf 2-5, etter at NRK2 i fjor sendte den japanske filmen «Sansenes rike».

Det var rabalder i forkant av visningen. Flere var imot, noe Liberaleren kommenterte i januar 2003.

Paragrafen Statens medieforvaltning mener NRK har brudd sier at det ikke er tillatt å sende program som kan være alvorlig til skade for mindreåriges fysiske, psykiske og moralske utvikling. Skal det tas bokstavelig er det mye som ikke skal vises offentlig, og det vil sette ytringsfriheten i stor fare. Derfor er det håpløst å benytte denne paragrafen slik Statens medieforvaltning gjør.

«Sansenes rike» er blitt vist på kino med 18 års grense og er tilgjengelig både for utleie og salg på video. Dermed er det allerede bestemt av andre instanser at filmen ikke er i strid med straffeloven. Dette bør Statens medieforvaltning forholde seg til. Det er viktig at fjernsynskanaler blir behandlet likt med andre, for eksempel video, DVD og kino.

Statens medieforvaltning sin advarsel til NRK beviser nok en gang at Norge har en betydelig sensur. Sensur som gir ulike konkurransevilkår og minsker ytringsfriheten. All statlig sensur bør oppheves.

Tags:

Mest lest

Arrangementer

  • Ingen arrangementer