Ukategorisert

Betalte 2112 kroner i gebyr

Gerd Nilsen fikk stemplet en pantobligasjon på Tinghuset i Tromsø. Prisen for stempelet og registreringen var 2112 kroner. Et godt eksempel på en syk politikk for avgifter fra Stortingets side.

Tinglysingsgebyret på pantedokumenter økte 1. juli i år fra 1850 kr til 2112 kr. Året før fant det også sted en prisøkning på 100 kr. Den nye prisen fikk Gerd Nilsen kjenne på kroppen når hun måtte innom tinghuset i Tromsø.

–Jeg synes det er så tåpelig. Jeg er imidlertid gått forbi stadiet hvor jeg ble forbannet. Men det er ille, sier Gerd Nilsen som resignert drar kortet og betaler tusenlappene for et stempel på et papir, skriver Nordlys.

Liberaleren er svært enig med Nilsen. Denne avgiften er håpløs. Den er altfor høy i forhold til kostnaden tinghuset har på denne tjenesten.

Den nye prisen ble fastsatt av Stortinget i behandlingen av revidert budsjett for 2004. Avtalen mellom Arbeiderpartiet og partiene i Samarbeidsregjeringen økte gebyret for å ha inndekning for utgiftsøkningene i budsjettet.

Håpløst, urettferdig og svært kostbart for mange av oss. Slike eksempler vil fortsatt dukke opp i fremtiden fordi vi har en voldsom offentlig sektor som skal betales. Politikerne må hente inn penger gjennom skatter og avgifter, og vi får eksempler som Gerd Nilsen blir utsatt for. Hun har Liberalerens fulle sympati!

Tags:

Mest lest

Arrangementer