Ukategorisert

Ytringsfriheten må gjelde også for Hagen

Liberaleren er en sterk motstander av Carl I Hagens siste krumspring mot muslimer. Han øker frykten for fremmede, og viser liten kunnskap om religionen han angriper. Likevel bør han ikke straffeforfølges for sine uttalelser.

Liberaleren er en forsvarer av ytringsfriheten. Vi gjentar nok en gang at ytringsfriheten er den kanskje mest fundamentale av de menneskelige rettigheter. Den er prinsipielt ukrenkelig, selv om eiendomsretten bør sette visse begrensninger for hvor ytringen kan finne sted.

Ytringsfriheten må også gjelde for de som kommer med ytringer de fleste av oss tar avstand fra. Derfor kan vi konkludere med at Hagen ikke bør straffeforfølges for sine utspill mot muslimer. Vi er svært uenige med han, men vi forsvarer hans rett til å komme med uttalelsene.

Thyra Græsdal og Ashfaq Sadiq har fått nok av Carl I. Hagens angrep. De har anmeldt han, og mener han bør dømmes etter blasfemiloven, skriver Dagbladet. Vi er uenig med Græsdal og Sadiq. Hagen bør ha lov til å komme med ytringene, selv om vi ut fra et liberalistisk ståsted ikke støtter uttalelsene.

Carl I Hagen bør møtes med argumentasjon. Han beviste sine manglende kunnskaper om islam, og en debatt vil avsløre han ytterligere. For øvrig anbefales gårsdagens artikkel Hvorfor kaste ut Kleppe?

Mest lest

Arrangementer

  • Ingen arrangementer