Ukategorisert

Ytringsfriheten må gjelde også for Hagen

Liberaleren er en sterk motstander av Carl I Hagens siste krumspring mot muslimer. Han øker frykten for fremmede, og viser liten kunnskap om religionen han angriper. Likevel bør han ikke straffeforfølges for sine uttalelser.

Liberaleren er en forsvarer av ytringsfriheten. Vi gjentar nok en gang at ytringsfriheten er den kanskje mest fundamentale av de menneskelige rettigheter. Den er prinsipielt ukrenkelig, selv om eiendomsretten bør sette visse begrensninger for hvor ytringen kan finne sted.

Ytringsfriheten må også gjelde for de som kommer med ytringer de fleste av oss tar avstand fra. Derfor kan vi konkludere med at Hagen ikke bør straffeforfølges for sine utspill mot muslimer. Vi er svært uenige med han, men vi forsvarer hans rett til å komme med uttalelsene.

Thyra Græsdal og Ashfaq Sadiq har fått nok av Carl I. Hagens angrep. De har anmeldt han, og mener han bør dømmes etter blasfemiloven, skriver Dagbladet. Vi er uenig med Græsdal og Sadiq. Hagen bør ha lov til å komme med ytringene, selv om vi ut fra et liberalistisk ståsted ikke støtter uttalelsene.

Carl I Hagen bør møtes med argumentasjon. Han beviste sine manglende kunnskaper om islam, og en debatt vil avsløre han ytterligere. For øvrig anbefales gårsdagens artikkel Hvorfor kaste ut Kleppe?

2 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Alpha
17 years ago

Spørsmålet er om liberaleren derimot viser bedre kunnskap om islam enn Hagen. Det lar jeg leseren selv bedømme etter å ha lest artikler som f.eks http://radiobergen.org/terrorism/islam.html

Marianne
Marianne
17 years ago

Det er ikke religionen som dreper eller utnytter små barn slik Carl I Hagen hevdet i sin tale. Det er fundamentalister som tolkninger Koranen i verste mening. Verste mening for oss som har et annet politisk syn enn de jeg nå omtaler. Vi må ta avstand fra individenes handlinger og holdninger og ikke fordømme en hel religion slik blant annet du og Carl I Hagen gjør. Fundamentalister finnes også i den kristne tro. De er ikke noe bedre enn ytterliggående muslimer. Vi må bekjempe individenes handlinger og ikke gruppene slik mange gjør. Det er ut fra mitt liberale syn ikke… Read more »

Fra arkivet