Ukategorisert

Det må være religionsfrihet

Carl I Hagen sier at han respekterer religionsfrihet og at partiet ikke støtter forbud mot synspunkter og meninger på generelt grunnlag. Dermed tar han avstand fra utspillet om å forby islam.

Sentrale medlemmer i Kristiansand Frp sidestiller Hitlers ”Mein Kampf” og Koranen. Nå vil de forby islam på lik linje med nazismen, skriver Dagbladet.
Hagen tar heldigvis avstand fra utspillet, og sier at partiet ikke støtter et forbud.

Skribenten grøsser med tanke på at det finnes sentrale politikere som vil forby en religion. Hvor er det blitt av forsvaret for religionsfriheten?

Skribenten er ikke spesielt religiøs. Jeg tror verken på islam eller kristendommen, på lik linje med mange andre liberalister. Likevel må liberalister forsvare folks rett til å tilhøre den religionen de føler mest tiltrekning til. Om det er kristendommen, islam eller buddismen bør være knekkende likegyldig. Å tro er en frihet hvert enkelt menneske bør ha!

Et forbud mot en religion eller en ideologi er negativt. Det vil tvinge utøverne ”under jorda”, og det blir umulig å få til meningsutveksling i det offentlige rom.

Mest lest

Arrangementer