Ukategorisert

Uskyldig til det motsatte er bevisst

Også i idretten bør utøverne regnes som uskyldig til det motsatte er bevisst. Da hjelper det ikke med kollektiv avstraffelse, slik enkelte idrettsledere foreslår.

–Steng hele det amerikanske friidrettslandslaget ute fra OL, sier Norges friidrettspresident Svein Arne Hansen etter de mange dopingsakene, skriver NRK.no.

Det er flere dopingsaker i løpet kort tid blant amerikanske utøvere som har fått Hansen til å reagere. Svein Arne Hansen og norsk idrett må gjerne prøve å bekjempe doping, men det er viktig å ivareta utøvernes rettssikkerhet.

Liberaleren er for legalisering av doping innen idretten. Det er den eneste måten å gi alle utøverne like konkurransevilkår samtidlig som vi tar hensyn til det prinsipielle om at et hvert menneske har rett til å putte hva som helst i egen kropp. Hva en utøver spiser, røyker eller drikker raker ingen andre enn utøveren selv.

Tags:

Mest lest

Arrangementer