Ukategorisert

Lykke til med arrangementet

I helgen starter årets begivenhet for veldig mange fotballinteresserte. Det er igjen klart for Norway Cup i Oslo.

Verdens største fotballturnering arrangeres i år fra 25. juli – 31. juli. I løpet av uken skal mange tusen fotballspillere på mange lag spille et imponerende antall kamper. For fotballinteresserte er denne turneringen et eldorado.

Første gang i 1972
Norway Cup ble arrangert for første gang i 1972. Selv om turneringen er blitt voldsom stor nå var den betydelig allerede fra starten. Det første året var 430 lag påmeldt, de aller fleste av disse fra Norge, men lag fra 7 andre nasjoner deltok også. I dag, over 30 år etter, kan du mangedoble både deltakere, lag, kamper, penger, interessen og alt annet som hører med verdens største fotballturnering.

Frivillige gjør en fantastisk innsats
Selv om Norway Cup er blitt millionbutikk for arrangøren er dugnadsinnsatsen fra folk som jobber frivillig utrolig viktig. Det er denne dugnaden som i stor grad får hjulene til å gå rundt for turneringen. Generalsekretær Frode Kyvåg har bestandig vært flink å trekke frem innsatsen de frivillige gjør. Han glemmer aldri alle de tusen dugnadstimer som gjøres i forkant, under og etter turneringen.

Dugnad er viktig, både for Norway Cup, men også for andre lag, foreninger og organisasjoner. Det er viktig å gi skryt og oppmerksomhet til alle som bruker egen fritid og penger på å legge forholdene til rette for andre. Positive tilbakemeldinger til folk som stiller opp kan vi alle være flinkere til å gi.

Mer enn fotball
I løpet av sin 31-årige historie har Norway Cup utviklet seg til et arrangement som inneholder mye mer enn fotballspill. Verdens største fotballturnering er blitt en samfunnsinstitusjon på godt og vondt. Ikke alle verdiene som Kyvåg og co serverer faller i smak hos en liberalist, men mange unge får gode og sunne innputt fra uken i Oslo.

Med samarbeidspartnere som Plan Norge, MOT, Landsforbundet mot stoffmisbruk, Stopp Volden, Kicking Aids Out må turneringen bli noe mer enn bare kamper. Det gir mange barn og ungdommer en ekstra ballast i livet.

Skribenten liker best turneringens kamp for et fargerikt fellesskap. Norway Cup har vært en viktig bidragsyter for et tolerant syn på religioner og kulturer. Turneringsledelsen så for mange år siden at utviklingen i Norge går mot flerkulturelt felleskap, og Norway Cup tok denne utfordringen på alvor. Heldigvis for det!

Lykke til
Liberaleren benytter denne anledningen til å ønske arrangøren, ledere, trenere, spillere og publikum lykke til med årets turnering. Alle som bor i Oslo-området oppfordres til å ta del i denne fantastiske opplevelsen som i stor grad gjennomføres i privat regi. Turneringen gir fine fotballerfaringer, men er også minst like viktig på det sosiale området for alle som deltar.

Vi ønsker lykke til for Norway Cup 2004!

Tags:

Mest lest

Arrangementer