Ukategorisert

Krever straff i metanolsaken

Faren til Rina Sørensen døde etter å ha drukket metanolsprit. Denne uken har hun vært ute i media for å kreve at noen straffes for ugjerningen.

–Noen må straffes for det, pappa har allerede fått sin straff, sier Rina Sørensen til TV2 Nettavisen.

Det er med blandet følelse skribenten griper fatt i denne saken. Det er trist at noen blir syke og til og med dør av å drikke metanolsprit. Det er lett å forstå at Rina Sørensen har hatt en tøff periode siden faren ble syk av spriten for et år siden. Likevel kjøpte han spriten helt frivillig, og vi må alle ta ansvar for våre handlinger. Kjøp av smuglesprit eller hjemmeprodusert brennevin kan medføre at kjøperne får tilgang på elendige varer. Det bør ligge i bakhode på enhver som handler alkohol i det svarte markedet. Alle bør tenke seg nøye om før dårlig sprit drikkes. Frihet medfører ansvar, og denne saken konkretiserer på en god måte det ansvaret vi har for egne liv.

Liberaleren tror svart omsetning av alkohol vil reduseres kraftig eller forsvinne dersom politikerne gjør noe med alkoholavgiftene. Dersom prisene på lovlige varer reduseres vil spillerommet for de som driver med ulovlig omsetning bli mye mindre. De vil miste sitt marked, og problemet med dårlig smuglesprit eller hjemmebrenning vil bli kraftig redusert. Kanskje bør klagene til Rina Sørensen adresseres direkte til politikerne? Det er de som har ansvaret for de høye alkoholavgiftene.

Tags:

1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
aina
aina
17 years ago

Pappa har allerede fått sin
straff, skriver hun.
Du mener at han som med viten og vilje solgte et stoff som kan ta livet av folk bør gå ustraffet?
At selgeren sikkert har tjent en pen slump penger på å ta livet av folk som er dumme nok til å la seg lure spiller jo ingen rolle.

Du tror heller ikke at folk vil drikke mer dersom alkoholen blir billigere?
Hvorfor har land med liberal alkoholpolitikk så mange flere tilfelle av alkoholrelaterte sykdommer enn oss?
Vær enig eller ikke, men folk er så teite at de faktisk trenger barnepiker.

Fra arkivet