Ukategorisert

TV-reklame, få bort reguleringene

Når forbudet mot politisk reklame blir opphevet i Norge bør politikerne lage så få restriksjoner som mulig. Det er ikke farlig om ukjente og pengesterke aktører ønsker å annonsere i fjernsynet.

Liberaleren ønsker politiske reklame i fjernsynet velkommen fordi vi er for ytringsfriheten. Vi vil også ha lik konkurranse mellom aviser, radio, internett og fjernsynskanaler. Dagens forbud svekker både ytringsfriheten og den frie konkurransen.

Det er stortingsrepresentant for SV, Ågot Valle, som fortsatt vil ha reguleringer. Hun sier til NRK at hun vil ha regler for hvem som skal ha muligheten til å ”reklamere” og hvordan dette skal gjøres.

Det er sannsynligvis planene til organisasjonen European Security Advocacy Group om å sende reklame i fjernsynet som har fått skeptikerne på banen. Forslaget til Valle styrker verken ytringsfriheten eller konkurransen i spesielt stor grad. Derfor bør politikerne holde seg unna nye reguleringer når forbudet mot politisk reklame i fjernsynet oppheves.

For skribenten er det uforståelig hva skeptikerne er redd for med liberaliseringen. I radio er det i dag lov med denne typen annonser, og det har aldri skapt noen former for problemer i Norge.
Hvorfor skal TV-kanalene behandles annerledes?

Tags:

Mest lest

Arrangementer