Ukategorisert

Hva var det vi sa?

Når en ser de positive resultatene ved å kutte avgiftene på sprit er det merkelig at en slik politikk ikke forsterkes ytterligere.

Hittil i år har vi nordmenn handlet 25 prosent mindre sprit i Sverige sammenlignet med i fjor, skriver VG.

Nedgangen i grensehandelen med brennevin skyldes åpenbart avgiftsreduksjonen. Med fortsatt store kutt i alkoholavgiftene ville problematikken med smugling og hjemmeproduksjon av dårlig brennevin også bli mindre. Det er utrolig at denne politikken ikke forsterkes med ytterligere kutt.

Liberaleren har gjennom mange år hatt artikler der vi etterlyser kutt i alkoholavgiftene. I tillegg til det prinsipielle har vi sett at en slik politikk må bli vellykket dersom det er en målsetning om å bli kvitt fenomenet ”smugling”. Forhåpentligvis blir politikerne oppglødd av disse resultatene, noe som kan medføre nye avgiftskutt i statsbudsjettet for 2005.

Mest lest

Arrangementer

  • Ingen arrangementer