Ukategorisert

Foreslår skatt på hytte

Ordføreren i Balsfjord, Gunda Johansen, ønsker å innføre eiendomsskatt for hytteeierne.

Johansen viser til Oppdal kommune i Sør-Trøndelag som fikk medhold i tingretten da de påla hytteeierne eiendomsskatt, en sak Liberaleren omtalte 28. juli.

Norske kommuner har anledning til å kreve inn eiendomsskatt, ikke en plikt. Denne muligheten er det vanskelig å gå imot ettersom det styrker det kommunale selvstyret. Det er likevel utrolig betenkelig at politikerne vil løse alle økonomiske problemer med å øke skatter og avgifter. Det finnes andre alternativer for å få hjulene til å gå rundt.

–Vi bor i en distriktskommune og vi opplever økende press med hyttebygging. Da syns jeg det er urimelig at vi ikke skal ha noe igjen for det, sier Johansen til NRK Troms.

Som ordfører og kommunepolitiker bør Gunda Johansen glede seg over at folk bruker tid og ressurser på en fritidsbolig i kommunen. Hyttefolket legger sannsynligvis igjen mye penger i Balsfjord, noe som kommer både næringslivet og kommunen til gode. Uspill om økt skatt kan skremme bort potensielle gjester.

Liberaleren er møkk lei av alle skattekravene som fremmes av politikerne. Vi etterlyser andre tiltak i offentlig sektor enn å øke skatter og avgifter.

1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
toborn
toborn
17 years ago

En gang så uttalte vår berømte skøyteløper Hjallis om rundetider at: dæm kain jo ittj kom oinder noill. Som sagt en umulighet å komme under null i rundetider. Når det gjelder innbetaling av skatt så kan man trøste seg med at det er en grense oppad i hvor mye man skal betale i skatt. Ingen kommer til å jobbe for knapper og glansbilder. Synes iallefall at skatt på hytter bør være minimal siden dette ses på som rekreasjon for de fleste. Mannen min og jeg har forresten vært lenge alene på en hytte i fjellet for noen uker siden. Det… Read more »

Fra arkivet