Ukategorisert

Foreslår skatt på hytte

Ordføreren i Balsfjord, Gunda Johansen, ønsker å innføre eiendomsskatt for hytteeierne.

Johansen viser til Oppdal kommune i Sør-Trøndelag som fikk medhold i tingretten da de påla hytteeierne eiendomsskatt, en sak Liberaleren omtalte 28. juli.

Norske kommuner har anledning til å kreve inn eiendomsskatt, ikke en plikt. Denne muligheten er det vanskelig å gå imot ettersom det styrker det kommunale selvstyret. Det er likevel utrolig betenkelig at politikerne vil løse alle økonomiske problemer med å øke skatter og avgifter. Det finnes andre alternativer for å få hjulene til å gå rundt.

–Vi bor i en distriktskommune og vi opplever økende press med hyttebygging. Da syns jeg det er urimelig at vi ikke skal ha noe igjen for det, sier Johansen til NRK Troms.

Som ordfører og kommunepolitiker bør Gunda Johansen glede seg over at folk bruker tid og ressurser på en fritidsbolig i kommunen. Hyttefolket legger sannsynligvis igjen mye penger i Balsfjord, noe som kommer både næringslivet og kommunen til gode. Uspill om økt skatt kan skremme bort potensielle gjester.

Liberaleren er møkk lei av alle skattekravene som fremmes av politikerne. Vi etterlyser andre tiltak i offentlig sektor enn å øke skatter og avgifter.

Mest lest

Arrangementer

  • Ingen arrangementer