Ukategorisert

Advarer mot reklamen

Hvis Rød Ungdom, RU, får bestemme vil det i fremtiden være advarsler på reklamen. Tekster som ”denne reklameplakaten er retusjert og kan føre til komplekser og dårlig sjøltillit” eller ”retusjerte bilder er ytterst skadelig for deg og dine omgivelser” kan komme til å pryde bildetekstene.

–Reklamen vi ser på TV, i magasiner, musikkvideoer, aviser og reklameboards, viser oss et falskt og direkte usunt ideal. Vi krever advarselsmerking på reklamen, på samme måte som på sigaretter, sier Åse Garten Galtrud, nestleder i Rød Ungdom, i en pressemelding.

Det er vanskelig å ta dette utspillet og forslaget alvorlig. Rød Ungdom sier ingen ting om hvordan de vil regulere ”reklamebransjen” for å kunne gjennomføre sitt forslag. Dagens marked lar seg ikke regulere slik at det blir advarsler på reklamen. Hvis forslaget skal være mulig å gjennomføre, må vi ha en stat som aktivt går inn å sensurer ulike budskap. Kun et fåtall ytterst på venstresiden ønsker en så stor grad av statlig styring som bryter med mange friheter liberalister tar som en selvfølge.

I Klassekampen kommenterer stortingsrepresentant Inga Marte Thorkildsen, SV, utspillet. Hun burde ha vært negativ til utspillet, men gir Rød Ungdom vann på mølle med å erklære seg som tilhenger av ulike måter å regulere dette på. Det er synd. Også Thorkildsen vil få problemer med gjennomføringen av et slikt inngrep i en bransje som allerede har for mange restriksjoner.

For mange unge kan det sikkert være usunt at fokuseringen på det såkalt falske kroppsidealet er så stort. Det er likevel snakk om holdninger, og ikke reguleringer, slik venstresiden tar til ordet for. Ungdom må lære at mye som vises er glansbilder. Disse glansbildene blir en ikke kvitt gjennom et strengere lovverk.

0 0 vurdering
Vurdering

Tags:

3 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Anders
Anders
16 years ago

det hadde kanskje vært en ide å sette advarsel på enkelte bøker disse menneskene leser. “Kapitalen av Karl Marx har ført til massedrap og elendighet over store deler av verden, og bør leses med stor kritisk sans.

QIQrrr
QIQrrr
16 years ago

Det finnes vel neppe noen ideologi som har tatt livet av så mange mennesker som nettopp den kommunistiske…(som sosialisme stammer fra)…

aurora
aurora
16 years ago

joda, fascismen

Verdt å lese fra Liberalerens arkiv

  • Godt nytt for pessimisteneGodt nytt for pessimistene
    I rapporten A World of Research presenterer Ipsos et utvalg av studier og analyser fra 2019, med innsikt om en rekke ulike temaer.
  • Joda, det drypper nedoverJoda, det drypper nedover
    At velstand drypper nedover, såkalt ‘trickle down economics’, er blitt en slags vits, en utskjelt antakelse ingen tør å forfekte i fullt alvor. Men ikke la deg lure: Den stemmer.
  • Legaliser aktiv dødshjelp!Legaliser aktiv dødshjelp!
    Å kunne bestemme over eget liv, betyr også å kunne bestemme å avslutte det når det passer en.