Ukategorisert

Nok en gang…..

Politikerne må sette grenser for politikk, være tøffere i prioriteringene. Verre er det ikke. Også politikerne i Naustdal kommune bør kunne gjøre disse prioriteringene.

Det nærmer seg høst med stormskritt. Egentlig er det tid for å planlegge den kommunale driften for neste år. Politikerne i Naustdal kommune burde være i gang med planleggingen for 2005. Derfor blir det ekstra ille at kommunen nok en gang fikk underkjent sitt budsjett for inneværende år hos Fylkesmannen.

I dag er det 11. august, og Naustdal kommune har egentlig ikke noe budsjett for 2004 å forholde seg til ettersom inntektene ikke er i balanse med utgiftene. Tro om kommunen klarer de økonomiske brasene før året er omme?

–Kravet er så enkelt, men likevel så vanskelig, som at inntekter og utgifter må være i balanse, sier fylkesmann i Sogn og Fjordane, Oddvar Flæte, til NRK Sogn og Fjordane.

Hadde skribenten vært innbygger i Naustdal ville ordet flau ha blitt brukt i denne kommentaren. Det er flaut at kommunen for tredje gang fikk underkjent sitt budsjett hos Fylkesmannen.

Nok en gang beviser en kommune sin udugelighet. Denne gangen er eksemplet fra Naustdal, men andre kunne ha blitt trekt frem. Prioriteringene må bli bedre i kommunal sektor. Politikerne må lære seg å bruke mindre penger. Det må settes grenser for politikken. Hva skal kommunen ta seg av, og hva kan løses av andre?

Liberaleren etterlyser nok en gang et systemskifte i offentlig sektor!

Tags:

Mest lest

Arrangementer