Ukategorisert

Protest mot kopisperre!

Forbrukere mot kopisperre er en underskriftskampanje med en målsetting om å få platesleskapene, og først og fremst EMI, til å slutte å gi ut plater med kopisperre.

Bruken av kopisperrer («Copy Controlled») på plateutgivelser blir stadig mer vanlig. Disse sperrene hindrer kjøperen i å ta kopier til eget bruk han eller hun har rett til. Oppslag i Aftenposten forteller om ødelagte avspillere grunnet teknologien som brukes på disse platene. Det har i den siste tiden dukket opp en rekke utspill mot bruk av kopisperrer. Nå er det på tide at forbrukerne samler seg og sier fra at kopisperrer ikke tolereres.

Forbrukere mot kopisperre er en underskriftskampanje som har til hensikt å si i fra til plateselskapene, og spesielt EMI, som er det ivrigste selskapet til å tilby slike plater, at vi ikke støtter plater merket «Copy Controlled», vi boikotter dem.

Undertegnede har selv kjøpt fire plater fra EMI med kopisperre, og ingen fungerer tilfredstillende i min DVD-spiller. De hakker og knirker. Jeg har derfor besluttet å boikotte disse platene.
Begeret ble nådd da det ble kjent at Janove Ottesens kommende debutsoloplate, «Francis’ Lonely Nights», trolig blir utgitt med kopisperre. Dette er en plate jeg har gledet meg til, men som jeg altså boikotter. Dette svir. Det er derfor denne kampanje er satt i gang.

Målet med kampanjen er å påvirke EMI slik at «Francis Lonely Nights» ikke blir utgitt med kopisperre, og videre at EMI og andre selskap ikke gir ut flere plater med kopisperre.

(Pressemelding fra Henning Klokkeråsen, Forbrukere mot kopisperre)

Mest lest

Arrangementer