Ukategorisert

Skremselspropaganda hjalp ikke

I fjor vinter hadde Helsedepartementet en stor skrekkampanje mot røyking. Kampanjen hjalp ikke stort, spesielt hvis en skal måle resultatet opp mot salg av sigaretter.

Det er for skribenten umulig å ikke huske fjernsynsreklamen som staten brukte betydelig med penger på for å få folk til å slutte å røyke. Kampanjen fikk rikelig omtale i media, og de fleste var enige i at sterke virkemidler ble brukt.

Ferske tall fra Tiedemanns og Toll- og avgiftsdirektoratet viser nemlig en klar oppgang i salget av sigaretter i Norge, melder P4.

Konkusjonen er enkel. Staten kan ikke skremme folk til å slutte å røyke. Når fjorårets kampanje ikke hadde merkbar virkning kan vi konkludere med at statlig skremselspropaganda ikke er et godt virkemiddel for å oppnå ønskelige resultater.

Tags:

Mest lest

Arrangementer