Ukategorisert

Diskriminering bør tillates

Loven bør endres. Ulike typer diskriminering bør tillates, uten at Liberaleren anbefaler aktiv diskriminering av noen.

Oslo kommune ønsker beskjed om alle utesteder som nekter personer inngang på bakgrunn av hudfarge. Ett sted har allerede mistet skjenkebevillingen på grunn av rasistisk siling av gjester, skriver Aftenposten.

Det er ikke byrådslederen i Oslo som gjør noe galt når han nå kommer med oppfordringen om å tipse Oslo kommune når noen opplever eller ser diskriminering på byen. Han følger bare opp norsk lov der diskriminering er ulovlig.

Redaksjonen i Liberaleren er åpne, tolerante, fri for fordommer og anbefaler derfor ikke at for eksempel at personer nektes adgang på grunn av hudfargen. Likevel bør eiendomsretten stå sterkere enn vårt ønske om et fredfullt byliv der alle blir behandlet absolutt likt.

En uteplass må selv få bestemme hvordan etablissementet skal drives. Den fordelen må eierne ha. Det er de som betaler regningene, og tar den økonomiske risikoen.

Hvis lovverket ble endret, noe det er små sjanser for, ville vi ikke ha fått en voldsom utbredelse av diskriminering slik mange frykter. Innehaverne av uteplasser er avhengig av inntekter, og de fleste vil ønske alle som vil bruke litt penger hjertelig velkommen. I de fleste tilfeller vil pengene rå, og heldigvis for det!

Tags:

Mest lest

Arrangementer