Ukategorisert

Noe må være galt med systemet

Når Aetat og trygdekontoret blir den største konkurrenten til det private næringsliv er det noe som ikke stemmer. Da må de norske velferdsordningene være for gode.

Når arbeidsledigheten er høy bør det være enkelt å få tak i arbeidskraft. Sånn er det ikke på Skjervøy. Der sliter hotellet med å få tak i folk som vil jobbe, til tross for en ledighet på nesten syv prosent.

Det er en artikkel i Nordlys der avisen kommer med ei skrekkhistorie om hotellet på Skjervøy som ikke får tak i arbeidskraft. Hotelldirektøren mistenker folk for å ikke gidde å jobbe, en mistanke det er lett å være enig i. Gode velferdsordninger må være grunnen.

Det at stillingene er midlertidige er ikke noen god grunn til å la vær å søke jobb. Det må være bedre å ha jobb i perioder enn å være arbeidsledig.

Eksemplet fra Skjervøy er helt sikkert bare et av mange, uten at skribenten kan bevise dette. Det betyr at politikerne har en jobb å gjøre med omlegging eller avvikling av ulike ordninger som finnes i regi av offentlig sektor. Dagens system passiviserer en rekke mennesker, og det er galt ettersom det offentlige må stille opp med økonomiske ytelser for de det gjelder.

Mest lest

Arrangementer