Ukategorisert

Dop, dop og dop

OL i Athen er bare et av mange bevis på hvorfor mange liberalister vil legalisere doping.

Før lekene startet var spekulasjonene om doping i gang. Den greske sprinteren Kostadinos Kenteris møtte ikke opp i en dopingkontroll, og ble samme dag utsatt for en ulykke. I dag kom han ut fra sykehuset og sirkuset med alle spekulasjonene fortsetter i en voldsom omfang.

Det er to hovedgrunner til at Liberaleren gang på gang har tatt til ordet for å legalisere doping. Det er den eneste måten til å gi utøverne muligheten til å konkurrere på like vilkår. Dagens regler i idretten gir rom for forskjellsbehandling. Det er umulig å lage et regelverk som forhindrer dette uten at doping legaliseres.

En annen rett en idrettsutøver bør ha, på lik linje med alle oss andre, er å putte hva som helst i egen kropp. Denne retten er så fundamental for en liberalist at den ikke kan kompromisses med.

Hva en idrettsutøver drikker, røyker, spiser eller får inn gjennom sprøyter er en privatsak, verken mer eller mindre.

Med bakgrunn i disse to argumentene er det kun en konklusjon på spørsmålet, nemlig legalisering av doping. Inntil det skjer vil vi fortsatt oppleve sirkus på lik linje med Kostadinos-saken som nå herjer Athen som en farsott.

Tags:

Mest lest

Arrangementer