Ukategorisert

Feigt av fylkeslederne i Høyre

Høyres fylkesledere bør kreve at Høyre går inn for betydelige skattelettelser i Samarbeidsregjeringen sitt budsjettforslag for 2005. Mange av fylkeslederne gir dessverre ikke dette signalet til moderpartiet.

Høyres fylkesledere har droppet ambisjonene om å gi velgerne store skattelettelser i valgåret 2005. Lokaltoppene til Høyre vil ikke kreve skattekutt i milliardklassen når regjeringen nå er i sluttfasen av budsjettbehandlingen, viser samtaler med et titall fylkesledere i Høyre., skriver Dagsavisen.

Liberaleren har håpet på store lettelser i 2005. Først og fremst fordi velgerne ble lovt 31 milliarder i skattelettelser i samarbeidsavtalen som ble laget av Høyre, KrF og Venstre før regjeringsdannelsen. 19 milliarder er gitt, men det mangler fortsatt 12 milliarder kroner for å oppfylle løftene fra partienes egen avtale. Mange av milliardene, gjerne alle 19, bør innvilges i neste års statsbudsjett. Det er en skandale hvis en ikke-sosialistisk regjeringsallianse ikke klarer å prioritere slik at målet om 31 milliarder i skattelettelser gis på en periode på fire år.

Offentlig sektor er gigantisk. Det må være mulig å kutte eller omprioritere slik at folk flest får beholde mer av egne inntekter. Et løfte på 31 milliarder bør og skal ikke være umulig å innfri.

I et intervju som Liberaleren gjorde med Unge Høyres leder, Torbjørn Røe Isaksen, kom han med uttalelser om at det er mulig å få til mellom 80 – 100 milliarder i skattelettelser, men Unge Høyres leder påpekte at det var vanskelig å få til dette uten at Høyre har flertall alene eller sammen med FrP.

Fylkeslederne i Høyre burde ha det samme utgangspunktet og målsetningen som lederen av ungdomsorganisasjonen. Det må være en visjon om å kutte skatter og avgifter. Samtalene Dagsavisen har hatt med fylkeslederne beviser at mange av disse er uten visjoner om en mindre offentlig sektor. Drømmen om at folk skal beholde mer av egne penger blir ikke virkeliggjort med Høyre i regjering, i hvert fall ikke gjennom Samarbeidsregjeringen.

Liberaleren har ment at 2005 bør være skattelettelsene sitt år. Det mener vi fortsatt. Alle muligheter bør ligge til rette for det. Sannsynligheten er stor for at redaksjonen i Liberaleren blir skuffet når vi kommer til den dagen der regjeringen legger frem sitt forslag til statsbudsjett. Signalene fra Høyres fylkesledere er ikke til å ta feil av, og det beklager vi på det sterkeste.

Mest lest

Arrangementer