Ukategorisert

Portforbud i Fredrikstad

Så lenge andres frihet ikke krenkes må folk få bruke sin frihet slik de vil. Også skoleelever skal ha rett og muligheten til å disponere egen fritid uten innblanding fra skolen.

Haugeåsen ungdomsskole i Fredrikstad begrenser friheten til elevene i stor grad. Elevene får ikke lenger gå ned til Øsfoldhallen og handle godterier og brus, skriver NRK Østfold.

Denne begrensningen minner betenkelig mye om et portforbud. Det er utrolig at elevene og foreldre og foresatte godtar en slik begrensning. Hva elevene gjør i pausene har skolen lite eller ingenting med så lenge norsk lov ikke brytes.

Skolen påstår at portforbudet gjennomføres for å redusere sukkerinntaket til elevene. Lavt sukkerinntak medfører visstnok, hvis påstandene stemmer, bedre konsentrasjon i timene. Er det uroligheter i timene, og dårlig miljø for undervisning, må skolen slå ned ovenfor de det gjelder og ikke straffe en hel gruppe gjennom et forbud.

Portforbudet på Haugeåsen ungdomsskole er nesten for utrolig til å være sant. Denne skolen skal være glad for at ingen i vår redaksjon er 14 år og går ungdomstrinnet på Haugeåsen.

Mest lest

Arrangementer

  • Ingen arrangementer