Ukategorisert

Flott utspill

Det er ikke ofte Oslo Arbeiderparti får ros på Livberaleren, men i kveld er det faktisk grunn til å gi dem det. Og et velkommen etter!

I Nettavisen kan vi lese at Ap vil ha lovlig narkosalg i Oslo. Det er gledelig at stadig flere politikere innser at forbud ikke er løsningen når det gjelder narkotikapolitikk.

Liberaleren har i alle år vært en varm forkjemper for en fullstendig legalisering av alle narkotiske stoffer og vi ser med positive øyne på alle skritt i riktig retning.

Legalisering av narkotika er en viktig sak av to grunner. For det første er det prinsipielt grunnleggende at det enkelte menneske bestemmer hva som det har lov til å putte i egen kropp.

For det andre så viser det hvordan det prinsipielle også gir praktisk gode resultater. Det er ikke noen forskjell på teori og praksis. Lovlig narkotika gir ikke narkomane på hvert gatehjørne, det fjerner tvert imot en rekke av de problemer forbudet har skapt.

Forbudet gjør narkotika farligere frodi brukerne må kjøpe stoffene av kriminelle. Forbudet gjør narkotika dyrere med økt prostitusjon og vinningskriminalitet som resultat. Forbudet fører til mer overvåkning og krenkelser av personvernet. Forbudet fyller opp fengslene med mennesker som burde være produktive samfunnsborgere. Forbudet koster enorme summer i offentlige utgifter.

Legalisering og frihet er fremtiden, det er gledelig at stadig nye politiske grupperinger innser at forbudet er fortid.

Mest lest

Arrangementer

  • Ingen arrangementer