Ukategorisert

Økt skattetrykk betyr redusert frihet

Å godta økte skatter er feigt. Det er et tegn på dårlig selvtillit når folk godtar at politikerne skal styre mer av folks penger enn det som allerede gjøres. Skatt er og blir tyveri. Det er på tide folk innser galskapen.

I følge en velgerundersøkelse i Danmark fra ACNielsen AIM sier to av tre at de er villige til å betale litt mer skatt hvis det er dette som skal til for at tilbudene fra det offentlige skal bli bedre, melder NRK.no.

Det betyr at et flertall av danske velgere godtar redusert frihet. De ønsker at politikerne skal styre mer av pengene som i utgangspunktet tilhører folk flest. Dette signalet ligner dessverre på undersøkelser som tidligere er gjort i Norge. Vi har tidligere referert til en undersøkelse som Sentio/Norsk Statistikk har gjort for Nationen.

Økte skatter og avgifter betyr mindre frihet for folk til å styre eget liv. Våre muligheter til å velge boplass, velge sykehus, velge skole, kjøpe klær, støtte kulturtilbud, gi bistand og mange andre muligheter reduseres. Istedenfor at vi selv får friheten til å gjøre disse valgene betyr et høyt skattetrykk at politikerne gjør mange av valgene for oss. Det begrenser vår frihet, og derfor er det beklagelig at velgere godtar at skattetrykket øker. Det er like beklagelig om det godtas i Danmark, Norge eller noen andre land.

For Liberaleren er skatt mer enn et økonomisk virkemiddel for å få fart i økonomien. Å redusere skatter og avgifter er å gi folk tilbake mer av sin frihet. Å fjerne skatter og avgifter er å redusere statens virkemiddelapparat som brukes til å innskrenke individenes frihet. Derfor bruker vi ofte mottoet ”skatt er tyveri”. Det er sørgelig at velgerne godtar tyveri!

Mest lest

Arrangementer