Ukategorisert

Stakkars Aleksander

Hadde Aleksander Thonander giftet seg med en jente fra et EØS-land ville ekteskapet ha fått statens velsignelse. Når jenta er indisk stiller saken seg helt annerledes. Dette er nok et bevis på en merkelig og streng politikk. Det er synd på Aleksander Thonander og hans kone.

Utlendingsdirektoratet mener at en 19 år gammel mann fra Drammen er for umoden til å gifte seg, melder NRK.

Dette er en tragisk sak. Det er uhørt at et ektepar må sende brev og videokassetter til hverandre for å opprettholde kontakten fordi den indiske jenta ikke får oppholdstillatelse i Norge. Denne historien forteller sannheten om hvor streng politikk Norge har på dette området. Det gjør ikke saken bedre at Aleksander i følge artikkelen fikk et brev fra UDI der det svart på hvitt stod at han er for umoden for å inngå et lovlig ekteskap. Hvem i all verden har gitt UDI rett til å bestemme om folk er moden nok til å inngå ekteskap?

Denne saken bør politikerne gripe fatt i. Noen bør hjelpe Aleksander og Anmol Thonander slik at de får leve sitt kjærlighetsliv slik de ønsker. Saken skriker etter andre muligheter enn det UDI har klart å gi paret.

Liberalister ønsker fri flyt av mennesker på tvers av landegrenser. Hudfarge, religion eller kulturell bakgrunn skal ikke være et hinder for bevegelse. Det kan finnes økonomiske argumenter som taler imot fri innvandring. For eksempel ulike velferdsordninger som kan bli utnyttet. Ingen ting tyder på at det er realiteten i denne saken. Derfor syns vi synd på Aleksander og Anmol Thonander.

Mest lest

Arrangementer