Ukategorisert

En frihet med våpen

Det ett år lange våpenamnestiet er over ved midnatt, og den siste tiden har politiet opplevd økt pågang fra folk som vil kvitte med ulovlige pistoler og gevær.

I dag er siste sjanse til å slippe straff for oppbevaring av uregisterte våpen. Det er forståelig at mange har levert inn sitt våpen for å ikke bli straffeforfulgt. Det er likevel tvilsomt om politiet vil bruke mye ressurser på å fakke de som har uregistrerte våpen tilgjengelig. Vi må anta at politiet prioriterer andre arbeidsoppgaver.

Våpenamnestiet er et unødvendig virkemiddel. Et liberalistisk standpunkt bør være at folk får ha våpen uten spesielle tillatelser eller registrering hos staten. Å ha et gevær liggende i huset bør være en frihet!

Mange reagerer på et slikt standpunkt. Mange politikere og politiet tror at et stort antall våpen ute i det fri betyr mange kriminelle handlinger. Det kan kanskje være riktig, men vi må gjenta frasen om at det er mennesket som dreper og gjør uønskede handlinger og ikke våpenet.

Det skal bli spennende å studere kriminalitetsstatistikken om noen år. Skribenten har ingen tro på lavere kriminalitet som følge av våpenamnestiet som går ut i dag. Politiet har riktig nok fått inn mange uregistrerte gevær og pistoler, men det betyr ikke at det automatisk blir mindre kriminalitet.

6 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Cicatriz ESP
Cicatriz ESP
17 years ago

Dette sier litt om hvor snever frihetsdefinisjonen deres er. Det er altså viktigere for dere at noen er frie til å drepe om de skulle føle for det, enn at den friheten det medfører å kunne gå trygt på byen en kveld ivaretas. Politiet verken kan eller skal være overalt til enhver tid, og da må dere innse at økt tilgang på våpen vil skape mer kriminalitet og mindre direkte – ikke bare følt – frihet for lovlydige borgere, hvis sikkerhet ikke ivaretas. At det blir flere drap i et samfunn – noe som er svært sannsynlig, selv om det… Read more »

c_t_s_o
c_t_s_o
17 years ago

Det er i grunn vanskelig å rette opp feil hva mange «verktøy» angår, ikke bare våpen. Biler, spikerpistoler, kniver osv. kan alle gi dødelig utslag. Man kan ikke som stat øve prevensjon av den grunn. Det blir å holde folk som kriminelle når de IKKE er det, og det blir umoralsk.

At våpen gir større sjans for utøvelse av eiendomsrett skal man ikke se bort ifra. Det er kanskje derfor politikerne og deres allierte ikke ønsker våpen i hendene på folk. De blir jo vanskelig å stjele fra da…

Hello Helicopter!
Hello Helicopter!
17 years ago

«Det er mennesker som dreper, ikke våpen.»

Denne påstanden blir tåpelig når du ser på hvordan virkeligheten fungerer: Jo mer våpen jo flere drap.

Mennesker uten våpen dreper mindre. Er dette negativt?

Er de ekstra ofrene «en pris det er verdt å betale» for å tilferdsstille deres håpløse krav om frihet?

c_t_s_o
c_t_s_o
17 years ago

På tross av «jo mer våpen, jo flere drap» nekter jeg å godta at dette utsagnet skal kunne ta fra meg eiendomsretten MIN og gjøre MEG til en slave. JEG er da uskyldig! Dette er «hvordan virkeligheten fungerer».

aina
aina
17 years ago

Er du klar over hvor mange skyteulykker som skjer hvert år i de statene hvor det er tillatt å ha våpen liggende i hjemmene?
Er dette noe du synes er helt greit for at DU skal få lov til å ha våpen?
Maken til egoistisk og snever tankegang!
DU er jo uskyldig også – herremin.. jeg blir målløs.

Julenissen
17 years ago

At man har våpen hjemme betyr ikke at man lar de ligge og slenge fritt, ladd og usikret.

Kan du gi meg et tall for hvor mange amerikanske barn som omkommer hvert år grunnet skyteulykker?

Fra arkivet

 • Keynes versus keynesianerneKeynes versus keynesianerne
  Keynes var en økonom for depresjoner.
 • En inni hampen stor feilEn inni hampen stor feil
  Føleri, antagelser, skråsikkerhet og dogmatisme - kan det være politikerne ikke alltid baserer beslutningene sine på kunnskap?
 • Fritt kjøtt!Fritt kjøtt!
  Labkjøtt. Kunstig kjøtt. Syntetisk kjøtt. In vitro-kjøtt. Alternativt kjøtt. Etisk kjøtt. Eller bare framtidens “kjøtt”?
 • Individet i det norske samfunnetIndividet i det norske samfunnet
  Direkte og åpen dialog (uten promille) er ikke typisk norsk.
 • Internasjonalen, 3.versInternasjonalen, 3.vers
  Hvorfor synger ikke sosialistene *hele* internasjonalen?
 • 26 år med EU26 år med EU
  I november 1993 tok Maastricht-avtalen effekt og EU ble grunnlagt. Avtalen la til rette felles regler for økonomiene i Vest-Europa med en felles valuta.
 • Fremtiden verken kan eller bør planleggesFremtiden verken kan eller bør planlegges
  Offentlige myndigheter er uegnet til å planlegge fremtiden. Noen ganger er offentlig intervensjon giftigere enn en slange. Derfor bør markedet reguleres minst mulig.