Ukategorisert

En frihet med våpen

Det ett år lange våpenamnestiet er over ved midnatt, og den siste tiden har politiet opplevd økt pågang fra folk som vil kvitte med ulovlige pistoler og gevær.

I dag er siste sjanse til å slippe straff for oppbevaring av uregisterte våpen. Det er forståelig at mange har levert inn sitt våpen for å ikke bli straffeforfulgt. Det er likevel tvilsomt om politiet vil bruke mye ressurser på å fakke de som har uregistrerte våpen tilgjengelig. Vi må anta at politiet prioriterer andre arbeidsoppgaver.

Våpenamnestiet er et unødvendig virkemiddel. Et liberalistisk standpunkt bør være at folk får ha våpen uten spesielle tillatelser eller registrering hos staten. Å ha et gevær liggende i huset bør være en frihet!

Mange reagerer på et slikt standpunkt. Mange politikere og politiet tror at et stort antall våpen ute i det fri betyr mange kriminelle handlinger. Det kan kanskje være riktig, men vi må gjenta frasen om at det er mennesket som dreper og gjør uønskede handlinger og ikke våpenet.

Det skal bli spennende å studere kriminalitetsstatistikken om noen år. Skribenten har ingen tro på lavere kriminalitet som følge av våpenamnestiet som går ut i dag. Politiet har riktig nok fått inn mange uregistrerte gevær og pistoler, men det betyr ikke at det automatisk blir mindre kriminalitet.

Mest lest

Arrangementer

  • Ingen arrangementer