Ukategorisert

Røykeloven gir merkelige utslag

Den kunstneriske friheten reduseres dersom kulturinstitusjonene skal følge røykeloven til punkt og prikke. Som det første norske teater gjør Den Nationale Scene i Bergen direkte inngripen i et manuskript for å holde seg innenfor lovverket.

–Det blir en helt absurd greie. I det hele tatt blir det svært mange teaterstykker som heretter ikke kan spilles slik de var tenkt, sier dramaturg Terje Lindberg til Bergens Tidende.

Røykeloven setter fokus på at ingen skal utsettes for røyk i sitt arbeidsmiljø. Dermed må loven gi noen merkelige utslag. Det vil bli rart å se Ibsen stykket ”En folkefiende” uten at det røykes på scenen.

Det er betenkelig at Norge og mange andre land har vedtatt et forbud mot røyking som forhindrer fri utfoldelse av kunst. Det norske Storting kunne neppe ha tenkt nøye over konsekvensene når røykeloven ble vedtatt. Å ramme kunst og kultur kan umulig ha vært målsetningen?

Inntil Den Nationale Scene og andre teater får dispensasjon fra lovverket kan vi bare konkludere at kulturarbeidere hadde enklere arbeidsvilkår i ”gamle dager”.

Tags:

3 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
QIQrrr
QIQrrr
17 years ago

Hva annet kan man vente fra et samfunn som er så til de grader preget av «idiotismen»?

Man kan ikke annet enn le… 🙂

trackback
17 years ago

texas holdem

No theory ever agrees with all the facts in its domain, yet it is not always the theory that is to blame. Facts are constituted by older ideologies, and a clash between facts and theories may be proof

trackback
17 years ago

internet poker

In masculine hands logic is often a form of violence, a sly kind of tyranny. by internet poker

Fra arkivet