Ukategorisert

En syk advarsel

Liberale jenter, ikke les denne artikkelen. Den vil sikkert bare irritere noe voldsomt.

Legen Anne Stavdal sier at prisen man betaler for å gå i mote klær kan bli høy. Disse klærne kan blant annet føre til muskelsmerter, pustebesvær, og underlivsinfeksjoner, skriver den danske avisen B.T.

Vi er vant med advarsler mot det meste. Pekefingeren holdes opp mot tobakk, sprit, sukker og narkotika. Gang på gang har leger og andre eksperter kommet med advarsler på en rekke områder. Ofte følges advarslene opp med forslag om lovforbud som politikerne bruker ressurser på å debattere. Noen ganger blir et forbud vedtatt. Andre ganger ikke.

Når legen Anne Stavdal advarer mot bar mage eller stringtruser blir det for dumt. Skribenten skal ikke se bort ifra at noen har fått nedkjølt nederste del av magen fordi navlen har vært bar. Det er likevel en sterk overdrivelse å kalle dette farlig. Ved å bruke slike uttrykk på en slik sak må det å krysse en gate være livsfarlig. Det er på tide at mange leger og såkalte eksperter slutter med alle advarslene. Folk blir ”syk” av å bli advart av alt mellom himmel og jord!

Folks frihet til å gjøre nøyaktig hva en vil uten at det går utover andre må aksepteres. Hva vi spiser, drikker eller hvilken klær som brukes er et ansvar hver enkelt av oss må ta uten innblanding fra andre.

7 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Inertiatic ESP
Inertiatic ESP
17 years ago

Så lenge hun ikke skriker «FORBUD!», og det gjør hun jo virkelig ikke, er det vel bare vel å bra at noen påpeker slike problemer? Det virker jo faktisk som hun har et relativt solid medisinsk grunnlag for å si det. Dette er en praktiserende lege som hevder å få mange pasienter med problemer som kan knyttes direkte til klærne og skoene de går med. Jeg tar hennes ord langt mer alvorlig enn ditt «[dette] blir for dumt.» Hvorfor blir det for dumt? Hva Det virker som om «skribenten» er mer opptatt av at folk faktisk skal skade seg selv,… Read more »

Eriatarka
Eriatarka
17 years ago

Forstår du virkelig ikke hva jeg mener? Hvem som helst skjønner at man må se seg for når man går over en gate, men ikke alle er klar over de problemene lege Anne Stavdal hevder er knyttet til enkelte moteplagg. Dette er helt forskjellige saker! Det er BRA at noen påpeker at du faktisk skader deg selv ved å gjøre noe du tror er ufarlig, det er IKKE BRA når noen nekter deg å gjøre det. Dette er ikke trygghetsfascisme, det handler om å finne ut mer om problemer! Det handler ikke om hysteri og det er ingen gurnn til… Read more »

Mona
Mona
17 years ago

Advarsler fører ofte til et forbud:
***advarsler mot alkohol = en restriktiv alkoholpolitikk.

***Advarsler mot tobakk = et røykeforbud i serveringsbransjen.

***Advarsler mot sukker = en kjempedebatt/kanskje forbud mot mange produkter.

***Advarsler mot narkotika = et forbud mot hasj.

OSV OSV.

Jeg bruker også string. Jeg tviler på påstandene om helserisiko. Det finnes en risiko på stringtruser dersom vi er dårlig på hygiene. Den risikoen vil også være tilstede på annet undertøy selv om «kantene» er litt bredere enn på stringtruser.

Studenten
Studenten
17 years ago

Noen bør snart advare mot skitne sokker. Man kan jo få fotsopp av sånt. Mange advarsler og forbud er latterlige.

aina
aina
17 years ago

Stringtruser og trange bukser kan faktisk gi soppinfeksjoner. Om man velger å gå med dem allikevel får være en privatsak, men det er vel greit å bli fortalt at det KAN gi disse plagene? Lave hoftebukser og det å fryse rundt livet om vinteren kan faktisk gi nyrebekkenbetennelse – noe som kan koste deg livet. Er det ikke greit å bli advart mot dette, så får du heller velge selv om du tar sjansen. Som regel går det jo bra. Herregud, maken til frihetshysteri som det dere besitter skal man lete lenge etter – uten å finne det andre steder… Read more »

trackback
17 years ago

texas holdem

The thing-in-itself, the will-to-live, exists whole and undivided in every being, even in the tiniest; it is present as completely as in all that ever were, are, and will be, taken together. by

Fra arkivet