Ukategorisert

En enorm økning i smuglingen

1.januar ble avgiften på tobakk satt kraftig opp. Resultatet av avgiftsøkningen begynner å bli merkbar. Smugling av sigaretter til Norge øker kraftig.

Beslagene skjer oftere, og de er større. Mens 7,3 millioner smuglersigaretter ble beslaglagt av norske tollere til og med august i år, var det tilsvarende tallet i fjor 2,8 millioner, viser tall fra Toll- og avgiftsdirektoratet, skriver NRK.

Dette er nok et bevis på en mislykket avgiftspolitikk. Politikerne kan kanskje dempe den legale omsetning, men den illegale omsetningen får fritt spillerom med høye avgifter. Den enorme økningen på innførsel av sigaretter er et godt bevis på en lite vellykket politikk.

I en regjering der Høyre deltar, et parti som bør skjønne sammenhengen mellom avgifter og smugling, er det uheldig at avgiftene økes. Partiet bør slå i bordet innad i regjeringen. KrF bør få liten eller null innflytelse på avgiftsnivået.

Mest lest

Arrangementer

  • Ingen arrangementer