Ukategorisert

Operaen er i rute

En gammel drøm er i ferd med å oppfylles for en gruppe mennesker. Alt er giret inn mot åpningen av operahuset i Bjørvika den 20. september 2008. Selv klokkeslettet er bestemt; det skal skje klokken 19.00. Enten bygget blir kledd i italiensk marmor eller norsk granitt.

Kong Harald har lagt ned grunnsteinen for den nye operaen i Bjørvika. For mange i kultureliten var dette en stor dag. Fortsatt er det lenge igjen, men ventetiden reduseres dag for dag.

Liberaleren er forståelig nok ikke spesielt begeistret for den nye operaen. Opera som uttrykksform har vi ingen ting imot, men dette prosjektet finansieres med skattepenger, inntekter staten tar fra skattebetalerne for å finansiere såkalte fellesgoder. For mange vil det å gå i operaen være et gode, men regningen for fornøyelsen bør ikke sendes andre slik en gjør når utbyggingen finansieres via statsbudsjettet. I liberalistisk ånd kan vi slå fast at det ikke er en offentlig oppgave å bygge en opera!

Prosjektet har vært igjennom mange politiske runder. Det har vært mye støy om prosjektet. Til tross for uenighet ble grunnsteinen lagt ned av kongen sist fredag. Det betyr at lite eller ingen ting kan stoppe prosjektet. Politikerne vil følge opp med bevilgninger gjennom statsbudsjettet helt frem til 2008. Historien vil vise hvor stor bommen blir når sluttstrek settes for den nye operaen høsten 2008.

Tags:

Mest lest

Arrangementer