Ukategorisert

Større gevinster på bingo

Det ideelle hadde vært om bingoarrangørene selv fikk bestemme sine egne premier. Den friheten har ikke arrangørene. Lotteritilsynet vil liberalisere regelverket, og foreslår en toppgevinst på 50 000 kroner.

Bingo har vært en viktig inntektskilde for svært mange lag, foreninger og organisasjoner. Også private bedrifter har satset på denne formen for underholdningsspill. Dessverre har bingoarrangørene aldri kunne konkurrere med blant annet Norsk Tipping. Det har vært for strenge restriksjoner på pengepremiene.

Arrangørene skal fortsatt følge et strengt regelverk, men i følge Dagsavisen foreslår Lotteritilsynet en toppgevinst på 50 000 kroner. Storgevinsten skal fortsatt begrenses gjennom en pott som deltakerne kan spille om en gang i uken. Det betyr liberalisering i forhold til dagens regler, men langt fra nok til å gi arrangørene like vilkår med andre spill. Du vil også i fremtiden kunne vinne millioner i lotto, mens du i bingo må klare deg med tusenlapper.

Også denne gangen advares det mot den foreslåtte liberaliseringen. Overlege Hans Olav Fekjær, mener økte bingopremier vil føre til mer spilleavhengighet i befolkningen. Det er vanskelig å ta legen alvorlig. Vil han avhengigheten til livs, må han prioritere andre momenter enn sterk regulering av bingopremiene. Globaliseringen gjør at spillemarkedet ikke lengre kan eller bør reguleres slik Fekjær ønsker. Folk må få frihet og ansvar ovenfor egne handlinger.

Liberaleren mener hver enkelt arrangør må få bestemme bingogevinstene. De som vil ha en premiepott på for eksempel 100 000 kroner bør få lov til det, mens de som vil ha mindre penger i potten bør få tillatelse uten noen former for statlige reguleringer. Markedet vil regulere dette selv fordi hver arrangør ønsker å sitte med et overskudd etter et arrangement. Derfor vil det være en balanse mellom innsats og utbetalinger.

Tags:

Mest lest

Arrangementer

  • Ingen arrangementer