Ukategorisert

Øldebatt i Stortinget

Olav Gunnar Ballo, stortingsrepresentant for SV, åpner for fri prisfastsetting på øl. Det kan bety flere priskriger på øl for matbutikkene.

I følge VG er Olav Gunnar Ballo sterkt uenig i at Stortinget skal blande seg opp i om butikkene driver priskrig på øl.
–Det høres ikke fornuftig ut at Stortinget skal hindre matbutikkene fra å selge øl med tap, sier Ballo.

Dessverre er både Arbeiderpartiets Bjarne Håkon Hanssen og Høyres Bent Høie uenig med SV-politikeren. Ikke et uventet standpunkt fra Hansen, ettersom han markerte seg sterkt i debatten før Sosial- og helsedirektoratet ødela den forrige ølkrigen i bransjen. Det er derimot overraskende at Bent Høie er skeptisk til dette utspillet. Det kan ikke være god høyrepolitikk å blande seg opp i hvilke priser butikkene kan ta på øl eller andre produkter. Er Høie redd for altfor lave priser, bør disse reguleres gjennom alkoholavgiftene, uten at vi anbefaler økte avgifter. Det er ikke en politisk oppgave å regulere hvor stor avansen skal være. Det er et slikt inngrep Høie går inn for gjennom sin motstand mot forslaget fra Olav Gunnar Ballo.

Alle butikkene bør selv bestemme hvor billig de skal selge ølet, uten at helseministeren, Stortinget eller Sosial- og helsedirektoratet skal gripe inn. En slik form for regulering klarer vi oss fint uten.

Tags:

Mest lest

Arrangementer