Ukategorisert

En ulovlig krig

Tilhengerne av krigen i Irak mente krigen var lovlig ettersom det var en ”forsvarskrig”. Mange motstandere har vært skeptisk til krigshandlingene fordi beslutningen ikke ble tatt av FN i Sikkerhetsrådet. Endelig har FNs generalsekretær Kofi Annan sagt hva han mener om Irak-krigen.

FNs generalsekretær Kofi Annan mener USAs beslutning om å gå til krig mot Irak i mars 2003 var ulovlig, melder NRK. Endelig stadfester generalsekretæren i FN sitt syn på en klar og tydelig måte.

Krigen er i Irak er et stridsspørsmål også i det liberalistiske miljøet. Det er delte meninger om Irak-krigen. Liberaleren har hatt flere artikler, selv om vi i utgangspunktet ikke skal ha en mening om denne saken i henhold til avisen redaksjonelle linje.

Flere av skribentene har vært imot krigshandlingene. Ofte har det kommet i uttrykk i artiklene. Liberalister som har vært uenig har irritert seg over disse artiklene. I februar publiserte vi en artikkel fra tidligere stortingsrepresentant, Roy N Wetterstad. Vår egen skribent, Per Aaage Pleym Christensen, svarte Wetterstad i artikkelen Lett å stole på USA?

Liberalister vil alltid diskutere denne krigen. Det vil alltid være to sider som står mot hverandre fordi vi er uenig i stridsspørsmålet om USA hadde rett til å gå til krig eller ikke. Generalsekretæren i FN skal ikke brukes som et fasitsvar i debatten, men hans uttalelser bør registreres av begge sider i miljøet som diskuterer lovligheten av Irak-krigen.

Mest lest

Arrangementer