Ukategorisert

En ulovlig krig

Tilhengerne av krigen i Irak mente krigen var lovlig ettersom det var en ”forsvarskrig”. Mange motstandere har vært skeptisk til krigshandlingene fordi beslutningen ikke ble tatt av FN i Sikkerhetsrådet. Endelig har FNs generalsekretær Kofi Annan sagt hva han mener om Irak-krigen.

FNs generalsekretær Kofi Annan mener USAs beslutning om å gå til krig mot Irak i mars 2003 var ulovlig, melder NRK. Endelig stadfester generalsekretæren i FN sitt syn på en klar og tydelig måte.

Krigen er i Irak er et stridsspørsmål også i det liberalistiske miljøet. Det er delte meninger om Irak-krigen. Liberaleren har hatt flere artikler, selv om vi i utgangspunktet ikke skal ha en mening om denne saken i henhold til avisen redaksjonelle linje.

Flere av skribentene har vært imot krigshandlingene. Ofte har det kommet i uttrykk i artiklene. Liberalister som har vært uenig har irritert seg over disse artiklene. I februar publiserte vi en artikkel fra tidligere stortingsrepresentant, Roy N Wetterstad. Vår egen skribent, Per Aaage Pleym Christensen, svarte Wetterstad i artikkelen Lett å stole på USA?

Liberalister vil alltid diskutere denne krigen. Det vil alltid være to sider som står mot hverandre fordi vi er uenig i stridsspørsmålet om USA hadde rett til å gå til krig eller ikke. Generalsekretæren i FN skal ikke brukes som et fasitsvar i debatten, men hans uttalelser bør registreres av begge sider i miljøet som diskuterer lovligheten av Irak-krigen.

7 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
ch
ch
17 years ago

Ja vi liberalister boer alle legge vekt paa FN sosialisten sine ord… o_O

Alex
Alex
17 years ago

Det er ikke sosialisme å være imot Krig! En useriøs kommentar av ch.

ch
ch
17 years ago

Nei, men alle sosialister er i mot krig, og i mot alt det liberalister ellers staar for. Hvorfor skal man hoere paa de? Hvorfor skal du hoere paa Annan?
Hva er userioest med det? Burde vi ha lyttet naermere til Stalins budskap?

bjørn inge
bjørn inge
17 years ago

Selv om noen er uenig med dine ideer, så betyr det ikke at man ikke kan lære av hverandre, eller være enig om noe.
Man må da kunne stå sammen om noe, selv om man er sosialister og liberalister.

Magnsu Birkelund
Magnsu Birkelund
17 years ago

Må nok si at jeg er en av liberalistene som var FOR den krigen. Min begrunnelse er enkel, Irak var en trussel mot omverden (som mange diktaturer). Derfor må den frie verden gripe inn, det er jo heller ikke negativt å frigjøre et helt folk! Det kan jo de fleste være enige. Men siden det er positivt for oss, og USA gjorde det for å fjerne en trussel og ikke bare for å frigjøre Irak blir det heller ikke en altrustisk handling. Sånn som jeg kan se det var fjerningen av Saddam Hussein positivt for Iraks undertrykte befolkning og for… Read more »

bjørn inge
bjørn inge
17 years ago

Frigjøre?? har usa frigjort irak?? hvor har du vært det siste året?
Usa har kanskje frigjort Afghanistan og nå..hehe..

ch
ch
17 years ago

Sant, USA har ikke frigjort europa etter annen verdenskrig ennaa, de har fortsatt 70000 mann spred rundt paa kontinentet, samt etablert sin imperalistiske kultur, med Mtv, coca cola og macdonalds i foeresetet.. o_O

Fra arkivet