Ukategorisert

Velkommen til Lidl

Torsdag åpner Lidl sin butikk i Os. I ettermiddag inviteres media, politikere og andre gjester til omvisning. Liberaleren ønsker Lidl velkommen til Norge.

I følge radios.no venter dagligvarebransjen i spenning på denne åpningen. Det er første gang en ubuden gjest kommer til Norge for å konkurrere i dagligvaremarkedet. Det betyr økt konkurranse, og det vil komme oss forbrukere til gode.

Det er ikke sikkert Lidl vil få enorme markedsandeler, men etableringen vil sette i gang aktiviteter hos de etablerte kjedene som vil komme forbrukerne til gode. Lidl vil skape en mer dynamisk konkurranse, mer mangfold gjennom bedre vareutvalg og kvalitet enn i dag. Det er vanskelig for en liberalist å se ulempene med etableringen. Tvert imot vil ringvirkningene bli svært positiv.

Lidl har fått masse kritikk for dårlig behandling av arbeidstakerne i kjeden. Det meste av denne kritikken er uberettiga. Eksempler fra Sverige viser at fagbevegelsen er fornøyd med Lidl sin behandling av de ansatte.

Vi anbefaler artikkelen Sissel Solberg-Johansen har skrevet om Lidl sin etablering i Norge.

Liberaleren ønsker Lidl velkommen. Økt konkurranse er bestandig gledelig for oss forbrukere.

Tags:

Mest lest

Arrangementer

  • Ingen arrangementer