Ukategorisert

Dropper utroskapslov

Ettermiddagens gladnyhet kommer fra Tyrkia. Statsminister Tayyip Erdogan har lovt at Tyrkia skrinlegger forslaget om å gjøre utroskap til en sak for politiet og rettsvesenet. Dermed kan det gå mot forhandlinger om EU-medlemskap for landet.

Hvem som har sex med hvem er et privat anliggende ingen myndigheter har noe med. Om den seksuelle handlingen medfører utroskap skal være klinkende likegyldig for politi – og rettsvesenet. Det skulle bare mangle at Tyrkia dropper lovforslaget, et forslag som ville ha redusert friheten for befolkningen i Tyrkia.

Det er faktisk utrolig fantasifullt og sinnssykt dumt at politikerne ønsker å regulere folks seksuelle vaner. Religiøs overbevisning er ikke et formildende argument.

Etter at denne saken var ryddet av veien sa utvidningskommisjonær i EU, Günter Verheugen, at det ikke var flere hinder i veien. Nå kan EU starte forhandlinger med Tyrkia om et eventuelt medlemskap i unionen, skriver NRK.no. Dermed kan konklusjonen bli at EU, i alle fall i dag, har gjort en betydelig innsats for å bevare litt av friheten til en rekke mennesker i et europeisk land.

Denne saken kan brukes som et godt bevis på at politisk press kan nytte. Uenigheter og krenkelser av individets rettigheter trenger ikke å løses ved hjelp av krig. Fredelige midler kan brukes, og alle enhver kan ha det i bakhodet neste gang det dukker opp forslag som vi liberalister forakter.

Mest lest

Arrangementer