Ukategorisert

En usikker OL-effekt

Transportøkonomisk institutt er usikker på OL-effekten for Tromsø dersom IOCskulle velge Nord-Norges hovedstad som arrangør i 2014.

Instituttet har vurdert effektene et OL vil ha for næringsutvikling, verdi-skapning og sysselsetting. For å forenkle konklusjonen kan vi si at instituttet mener andre næringstiltak vil virke bedre enn å gi Tromsø OL-lekene i 2014. En grei konklusjon for oss som ikke ønsker oss vinterleker i Norge finansiert over statsbudsjettet.

Rapporten sier også at Tromsø-regionen vil få et kraftig økonomisk oppsving dersom byen får vinter-OL, melder NRK Troms. Med bruk av så mye skattepenger skulle det bare mangle en viss etterspørsel av varer og tjenester.

Liberaleren er imot av flere grunner, men først og fremst kostnadene er problematiske. Forhåpentligvis er rapporten fra Transportøkonomisk institutt nok til å overbevise politikerne om å ikke satse på en ny og stor idrettsfest i Norge. Et offentlig bidrag på mellom ni og ti milliarder er altfor mye for en slik fest uten at den skal gi en bismak. Derfor anbefaler vi at Norge ikke søker om å få arrangementet i 2014.

Tags:

Mest lest

Arrangementer

  • Ingen arrangementer