Ukategorisert

Nektet oppholdstillatelse i Norge

Den russiske danselæreren får ikke opphold og arbeidstillatelse i Norge fordi hun ikke har formell kompetanse som dansepedagog. Nok et bevis på at Norge stenger grenser for mennesker som gjerne vil besøke oss.

Vadsø kulturskole hadde innstilt den russiske danselæreren til jobben som danseinstruktør etter at en norsk søker hadde takket nei. Det burde bety at hun automatisk fikk lov til å komme til Norge for å jobbe. Så enkelt er det dessverre ikke. Et strengt regelverk hindrer fri flyt over grensene. I denne saken er det overhode ingen ulemper. Tvert imot er hennes kompetanse etterspurt i Vadsø. Dette er en sak politikerne bør gripe fatt i. Stortingsrepresentantene Karl Eirik Shjøtt-Pedersen, Eva Nielsen, Olav Gunnar Ballo og Raymond Robertsen bør bruke anledningen til å sørge for at Barentssamarbeidet følges opp i praksis, og ikke bare gjennom festtaler.

For oss liberalister er åpne grenser en selvfølge. Vi støtter ikke restriksjoner på innvandringen. Derfor er det naturlig å reagere i denne saken, en sak som ikke medfører noen ulemper for storsamfunnet.

Rektor i kulturskolen kaller avgjørelsen firkantet, i følge NRK Finnmark. Denne rektoren har helt rett, men karakteristikken av avslaget kunne ha vært sterkere. UDI sin beslutning er fullstendig håpløs. Vi bør ønske alle som vil komme til Norge for å jobbe hjertelig velkommen.

Mest lest

Arrangementer

  • Ingen arrangementer