Ukategorisert

Sverige gjør det!

Det blir reduserte priser på alkohol i Sverige. Statsminister Gøran Persson tror avgiftene vil bli redusert etter 1. januar 2005.

I et intervju med NRK sier den svenske statsministeren at prisene vil bli satt ned ganske raskt. Svenskene har skjønt det norske politikere sliter med å forstå. Store forskjeller i alkoholavgiftene mellom landene skaper handelslekkasje, og stor illegal omsetning av øl, vin og brennevin.

Settes avgiftene ned i Sverige får det konsekvenser for Norge. Grensehandelen vil øke, noe som irriterer norske kjøpmenn og truer norske arbeidsplasser. I tillegg vil smuglingen fortsette.

Stortinget bør redusere avgiftene på øl, vin og brennevin i løpet av høstens budsjettforhandlinger. Kun på denne måten kan politikerne gjøre et mottrekk i dominospillet der alkoholavgiftene er sentrale brikker.

Tags:

Mest lest

Arrangementer